Jdi na obsah Jdi na menu
 


Julian Dan William McMahon

3. 11. 2006

Obrazek

Julian Dan William McMahon

Narodený:27. júla 1968 v Sydney

Postava:Cole Turner

Biografia:Julian Dana William Mcmahon sa narodil 27. júla 1968 v Sydney ako prostredný z troch detí Sirovi Williamovi Mcmahonovi a Lady Sonie Mcmahon. Jeho otec William bol v roku 1971 hlavným austrálskym ministrom, no o 17. rokov náhle zomrel a tak starostlivosť o rodinu pripadla na Juliana. Potom ako si Julian dokončil gymnázium nastúpil na Univerzitu v Syndey, kde sa venoval štúdiu práva. Dlho tam však nevydržal, pretože ho škola prestala baviť a tak sa po prvom ročníku rozhodol pre rázny krok. Odišiel zo školy a začal sa venovať modelingu a práci v reklame. Ako model precestoval takmer celý Svet, navštívil Los Angeles, New York, Miláno Paríž a iné prestížne krajiny. Reklama na rifle v jeho rodnej Austrálii ho preslávila natoľko, že dostal hereckú ponuku v seriály "The Power, The Passion", prezývanom tiež "austrálska Dynastia". Julian si v ňom zahral bohatého dediča. O 18. mesiacov neskôr si zahral v ďalšom veľmi úspešnom seriály s názvom " Home and Away", za ktorý získal ocenenie za najlepší herecký výkon od "national magazine". Následne Julian okúsil divadelné dosky v muzikálovej verzii "Home and Away" s názvom "Love Letters". Vystupoval v Syndey, Melbourne ale aj v Británii. Po filme "Wet and Wild Summer" sa Julian rozhodol presťahovať do Los Angeles, aby sa mohol naplno venovať svojej hereckej kariére. V roku 1992 si zahral v televíznej dráme spoločnosti NBC "Another World", o niečo neskôr vo filme "Magenta" a seriály "Profiler". V roku 1994 sa oženil s Danni Minogue, sestrou slávnej austrálskej speváčky Kylie. Ich vzťah sa však po roku manželstva rozpadol a tak sa dvojica rozviedla. V roku 1999 sa Julian oženil znova, tentoraz s modelkou Brooke Burns, s ktorou má dcéru Madison. Ani tento vzťah však dlho nevydržal a po dvoch rokoch manželstva sa rozviedli. Definitívne sa Julian do dievčenských sŕdc zaryl úlohou polovičného démona Colea Turnera v seriály "Charmed". Pri natáčaní sa taktiež zoznámil so Shannen Doherty, predstaviteľkou Prue Halliwell a prežil s ňou krátky románik. V súčasnosti sa venuje svojej úlohe v seriály "Nip/Tuck" u nás známeho pod názvom "Plastická chirurgia" a taktiež sa pripravuje na úlohu zákerného Viktora Von Dooma v druhom pokračovaní filmu "Fanstastic Four and the Silver Surfer".

Julian v skratke:

- rád sa bicykluje, varí, surfuje a miluje basketball, baseball, futbal a mesto New York.
- hovorí plynule po španielsky.
- jeho obľúbená pesnička je "People are Strange" od The Doors.
- jeho obľúbenou herečkou je Holly Hunter.
- má staršiu sestru Melindu a mladšiu sestru Deborah.
- Je zberateľom klasickej literatúry.
- v jednom austrálskom magazíne prezradil, že herectvo je len ďalší spôsob ako si zarobiť peniaze.
- uvažovalo sa o ňom ako o ďalšom Jamesovi Bondovi, napokon však úlohu získal Daniel Craig.
- jeho postava Colea Turnera bola definitívne zničená v 100. epizóde seriálu, fanúšikovia si ho však obľúbili natoľko, že sa Julian ako duch Colea Turnera vrátil v 150. epizóde.

Filmografia:
Fantastic Four and the Silver Surfer (2007) - Victor Von Doom/Dr. Doom
Premonition (2007) - Jim
Nip/Tuck (2005-2006) - Dr. Christian Troy
Fantastic Four (2005) - Victor Von Doom
Charmed (2000-2003) - Cole Turner
Prisoner (2005) - Derek Plato
Meet Market (2004) - Hutch
Another Day (2001) - David
Chasing Sleep (2000) - George
Profiler (1996-2000) - Det. John Grant
Will & Grace (1998) - Guy
In Quiet Night (1998) - Hayes
Magenta (1996) - Michael Walsh
Another World (1992-1994) - Ian Rain
Wet and Wild Summer! (1992) - Mick Dooley
Home and Away (1989-1991) - Ben Lucini
The Power, the Passion (1989) - Kane Edmonds

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

moja

(anonym, 5. 10. 2007 9:53)

to je všetko okopirovane

Krištoficova

(Ivana, 3. 12. 2006 13:23)

julian strasne fesak a dobry chlapec