Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shannen Maria Doherty

3. 11. 2006

Obrazek

Shannen Maria Doherty

Narodená:     12. apríl v USA-Tennessee, mesto Memphis

Postava:     Prue Halliwell-najstaršia sestra!

Biografia:Shannen sa narodila ako druhé dieťa Toma a Rose Dohertyovým.Prvým dieťaťom je   o 5 rokov starší brat Sean.Jej otec Tom pracoval v banke a jej mama Rosa vlastnila kozmetický salón.Keď mala sedem rokov, s rodičmi sa preťahovali do Los Angeles, pretože jej otcovi ponúkli lepšiu prácu.V desiatich rokoch hrala v seriáli Father Murphy. Namiesto chodenia vonku s kamarátkami rybárčila so svojím otcom.Bola veľmi dobrá v škole a už vtedy vedela že sa chce stať herečkou!Najväčší úspech zažila v roku 1990, keď sa zoznámila s Aaronom Spellingom, ktorý ju ako 19. ročnú obsadil do seriálu Beverly Hills 90210!Možete si ju pamätať ako Brendu Walsh.S týmto seriálom skončila aby si oddýchla pred očami verejnosti. Po ôsmich rokoch ju Aaron Spelling zo seriálu vyhodil. Shannen sa pokúsila dať si svoj život do poriadku.Roku 1993 sa vydala za Asleyho Hamiltona, no ich vzťah stroskotal po piatich mesiacoch.V roku 1998 sa opäť stretla s Aaronem Spellingom a ten jej dal druhú šancu a ponúkol jej úlohu Prue Halliwellovej v seriály Charmed. Shannen casting takmer zmeškala, no nakoniec rolu vyhrala a tri roky hrala v Charmed po boku Holly Marie Combs a Alyssy Milano.Ale hádky s Allysou a Spellingom viedli k tomu že opustila Charmed,a pustila sa do iných projektov.

Shannen a jej vychytávky:-

-hovorí sa, že na pľaci zvykne provokovať, háda sa a mešká na natáčania.
- vraj v maskérni strávi aj 5 hodín len kvôli tomu, aby na pľaci vyzerala dokonale.
- režírovala 3 epizódy v Charmed(2x22 - Be Careful What You Wtch For, 3x14 - The Good, The Bad And The Cursed a 3x22 - All Hell Braks Loose).
- jej najlepšou priateľkou je Holly Marie Combs, ktorá sa o Charmed dozvedela, práve vďaka Shannen.
- má veľmi rada čokoládu. Keď ju zje, strávi vo fitku aj 5 hodín.
- je alergická na vlnu a má Crohnovu chorobu.
- jej najobľúbenejšie farby sú modrá a zelená.
- aj keď v Charmed po tretej sérií nehrala, stále jej patrilo 5 %.
- ovláda francúzštinu a španielčinu.
- nemá rada jogurty.
- má sedem koní a troch psov.
- na nose má jazvu. - doma mala okolo 350 párov topánok, no väčšinu venovala charite.

Filmografia:
 -Another DayCategory 7: the End of the World (2005)
Love, Inc (2005)
North Shore (2004)
Scare Tactis (2003)
Another Day (2002)
Jay and Silent Bob Strike Back (2001)
Women of Charmed, The (2000) (TV)
Satan's School for Girls (2000) (TV)
Saturday Night Live: The Best of Adam Sandler (1999) (TV)
Striking Poses (1999)
Seventeen: The Faces for Fall (1998) (TV)
"Charmed" (1998-2001)
Ticket, The (1997) (TV)
Nowhere (1997)
Sleeping with the Devil (1997) (TV)
Friends 'Til the End (1997) (TV)
Gone in the Night (1996) (TV)
Mallrats (1995)
Almost Dead (1994)
Burning Passion: The Margaret Mitchell Story, A (1994) (TV)
Jailbreakers (1994) (TV)
Blindfold: Acts of Obsession (1994) (TV)
Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (1994)
Freeze Frame (1992) (TV)
Secret of Lost Creek, The (1992) (TV)
Obsessed (1992) (TV)
Forever Young (1991) (TV)
"Beverly Hills, 90210" 1990-1994)
Heathers (1989)
Outlaws (1986) (TV)
Circus of the Stars #11 (1986) (TV)
"Our House" (1986)
"Robert Kennedy & His Times" (1985)
Circus of the Stars #10 (1985) (TV)
Girls Just Want to Have Fun (1985)
Other Lover, The (1985) (TV)
Little House: The Last Farewell (1984) (TV)
Little House: Bless All the Dear Children (1983) (TV)
Little House: Look Back to Yesterday (1983) (TV)
Night Shift (1982)
"Little House on the Prairie" (1982-1983

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář